05 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Horgászverseny lemezlovas módra

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Palló János az érmekkel

Horgászverseny lemezlovas módra

Szombaton délelőtt az amatőröket várják a mezőfalvi Virág tóra. Akár ötvenen is leülhetnek a kisorsolt helyekre.

A legtöbben csak a zeneszeretetéről ismerik. Most a közönségszervező és a sporthorgász oldaláról mutatjuk be a 2014-ben Mezőfalváért díjjal jutalmazott fiatalembert, Palló Jánost, aki mögött 5 év profi sporthorgász múlt áll. Nem a zenei hobbit szeretné felcserélni a zsinórlógatásra, egyszerűen csak valami újat szeretne tenni a közösségért.

Hogyan kerül a csizma az asztalra, avagy DJ a tópartra?... A meglepő felvezetés oka egy új kezdeményezés, melyet olyan ember indított, akit faluszerte „a hangosítós Jánosnak” hívnak. Palló János hagyományteremtő szándékkal horgászverseny-sorozatot próbál meghonosítani Mezőfalván, melyhez már partnereket is talált. Az első, július 19-ei kísérleti összejövetel sikerén fellelkesedve másodszorra is összetrombitálta az ismerősöket. Ezúttal egy fokkal komolyabban, nyílt horgászversenyt hirdetett az amatőrök számára. Október 11-én reggel 7.00-8.30-ig lehet regisztrálni Mezőfalvától Sárbogárd irányában található Virág tavon. A sorsolást követően 9 óra magasságában indul a verseny, ahol – tekintettel a hidegebb vizű évszakra – két bottal, rajta egy-egy horoggal, tetszőleges móddal, 2000 forintos indulási díjat megfizetve lehet rajthoz állni. A nemes versengés a sporthorgászás szabályai szerint zajlik majd, egészen a 13 órás befejezésig. A botok szárazra kerülését követően három kategóriában hirdetnek helyezéseket: egyéni, hölgy és gyerekhorgász teljesítményt jutalmaznak éremmel, emléklappal és pénzjutalommal. A nevezési díjakból befolyt összeg – levonva a rendezés költségeit – kerül felosztásra a helyezettek között. A verseny pontos részleteit a regisztráció alkalmával ismerhetik meg a jelentkezők. Nevezni a helyszínen, vagy a 06 30 528 1116-os számon lehet.

Az ismertető végén megkérdeztük Palló Jánost, milyen gyökerekből származik az ötlet?

- Gyerek fejjel, gombostűvel és lúdtollal indult a horgászattal való ismerkedés. Akkoriban a faluszéli érpatak volt a halfogás álmainak helyszíne. Felcseperedve sokad magammal hódoltunk a pecázás szenvedélyének. Később pedig már azon gondolkodtam: sokéves sporthorgász múlttal a hátam mögött, milyen módon lehetne egy hagyományteremtő rendezvényt meghonosítani Mezőfalván a pecázás és a természetkedvelők számára. Az idén elindult ötlet jövőre teljesedik ki, amikor háromalkalmas, vándordíjjal elismert versenyre számíthatnak az érdeklődők – zárta rövid ismertetőjét Palló János. A ragyogó kezdeményezés a jelek szerint kedvező fogadtatásra talált. Már a hét elején elfogyott a rendelkezésre álló helyek közel fele. Jó lesz igyekezni a jelentkezéssel! A hétvégére szuper időt jósolnak hozzá az időjósok!

Horváth László

Share