|  |  | 
 
| 
	
	
	
		
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Őszibarack-krémleves
 Hozzávalók:
 
 2 kg őszibarack
 cukor ízlés szerint
 3 csomag vaníliás cukor
 3 dl főzőtejszín
 1 csomag vaníliás pudingpor
 tejszínhab a tálaláshoz
 
 Elkészítés:
 
 1,5 kg barackot megpucolok, a magot eltávolítom, majd kevés vízben a cukrokkal felfőzöm.
 Amikor összefőtt, akkor leturmixolom, majd a tejszínnel és a pudinggal behabarom, lehűtöm.
 (Ha sűrűbbre akarom, akkor a pudingot liszttel kipótolom.)
 
 Tálaláshoz a maradék megpucolt barackot beledarabolom, majd tejszínhabpamacsokat nyomok rá.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Hideg görögdinnyeleves kandírozott hibiszkusszal
 Hozzávalók 5-6 személyre:
 
 1 kisebb érett görögdinnye (4-5 kg-os)
 3 evőkanál akácméz
 3-4 szál friss menta
 4 db kandírozott hibiszkusz
 
 Elkészítés:
 
 A dinnyét megmossuk, leszárítjuk és nagyobb darabokra vágjuk.
 A friss mentát bő vízben alaposan megmossuk, leszárítjuk.
 4 kandírozott hibiszkuszt kisebb darabokra vagdalunk.
 
 A dinnyedarabokból késsel kivágjuk a húsát, kimagozzuk, majd kisebb darabokra vagdaljuk, magas falú tálba tesszük és botmixerrel darabosra turmixoljuk.
 Ezután akácmézzel, a vékony csíkokra metélt mentával ízesítjük. Tálaláskor a hideg görögdinnyelevest tányérokba vagy leveses csészékbe szedjük, és megszórjuk, a darabolt hibiszkuszvirággal.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Banánkrémleves banános tejszínnel
 Hozzávalók:
 
 2 dl főzőtejszín
 1 csomag vaníliás pudingpor
 2 pohár banános joghurt
 5 dl tejszínhab
 1 csomag habfixáló
 10 banán
 
 Elkészítés:
 
 8 db banánt felvágok, pár darabot félre teszek díszítéshez, a többit összeturmixolom, felengedem vízzel, jól összekeverem. Kevergetés közben adom hozzá az ízlés szerinti cukrot.
 Ha felforrt, akkor a 2 dl főzőtejszínben elkevert vaníliás pudingot és a 2 banános joghurtot is hozzáadom.
 3 perc után lezárom.
 
 A habfixálóval elkészítette tejszínhabotösszekeverem 2 leturmixolt banánnal, ezzel díszítem a kihűtött, tálalt banánlevest.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Hideg görögdinnye-paradicsom krémleves
 Hozzávalók:
 
 személyenként:
 1 szelet görögdinnye
 1 db paradicsom
 1 db chilipaprika
 1/2 citrom
 mentalevél
 bazsalikomlevél
 petrezselyemlevél
 kakukkfű
 só
 őrölt feketebors
 citromos olívaolaj
 rozskenyér
 
 Elkészítés:
 
 A lehűtött görögdinnye húsát - mag nélkül - kikaparom, s a levével egyűtt egy keverőtálba teszem.
 Hozzáadom az aprított paradicsomot, a chilipaprikát, a fűszereket, botmixerrel összekeverem, egy kicsit darabosan.
 Visszateszem a hűtőbe, hogy jól lehüljön, s hogy az ízek összeérjenek.
 
 Tálaláskor egy tányérba öntöm a krémlevest, bazsalikomlevéllel és pirított, kockára vágott kenyérrel díszítem, locsolok rá olívaolajat.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Krémes gyümölcsleves főzés nélkül
 Hozzávalók:
 
 8 dl tej
 2 db banán
 3 db őszibarack
 4 db szilva
 1 citrom leve
 1 kis pohár gyümölcs joghurt (pl. barack, málna)
 1 csomag vaníliás cukor
 1 evőkanál rum
 ízlés szerint cukor vagy folyékony édesítőszer
 
 Elkészítés:
 
 A gyümölcsöket megmossuk, daraboljuk.
 Az egészet turmixba rakjuk minden hozzávalóval együtt.
 Simára turmixoljuk, a tejet addig adagoljuk, pótoljuk, amíg 1,5 liter levesünk nem lesz.
 
 Hűtsük be, majd díszítsük ízlés, elképzelés szerint.
 Megjegyzés:
 
 Bármilyen, legalább háromféle gyümölcsből elkészíthető.
 |  
			| 
	 
		 |  
	
		
			| 
		
			József		
			  | 
	
		Sárgadinnye-krémleves sonkával
 Hozzávalók:
 
 1 kg érett, zamatos sárgadinnye
 2 dl tejföl
 5 dkg gépsonka
 5 dl tej
 diónyi vaj
 kakukkfű
 szerecsendió
 őrölt bors
 só
 
 Elkészítés:
 
 Vékonyan meghámozzuk a dinnyét.
 A dinnyehúst felkockázzuk, felét lehűtjük, másik felét áttörjük, sóval, borssal, kakukkfűvel, reszelt szerecsendióval ízesítjük, jól elkeverjük.
 Vajon, állandó keverés közben 5 percig pároljuk, közben hozzáajuk a tejet.
 
 Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt, és hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor adjuk hozzá a dinnyekockákat és az apróra vágott sonkát.
 |  
			| 
	 
		 |  |  |  |