27 | 12 | 2024
Főmenü
Események
December 2024
M T W T F S S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Ez az Ötletláda opcionális kategória fejléce.

TÉMA: Konyhamalac

Konyhamalac 9 éve 9 hónapja ezelőtt #1230

  • József
  • József profilkép
Csőben sült sajtos karfiol

1 nagy fej karfiol
3 evőkanál liszt
8 dkg vaj + a formához
5 dl tej
10 dkg cheddar sajt (lereszelve)

bors
3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, és sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le.

A lisztet serpenyőben pirítsuk világosra 5 dkg vajon, majd fokozatosan és folyamatosan keverve öntsük hozzá a hideg tejet, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon főzzük selymesre a besamelt. Szórjuk bele a sajtot, és keverjük addig, amíg felolvad.

Tegyük a karfiolt vajjal kikent tűzálló tálba, öntsük rá a sajtmártást, szórjuk rá a zsemlemorzsát, morzsoljuk a tetejére a maradék vajat.

Süssük szép pirosra kb. 20 perc alatt a 220 fokra előmelegített sütőben.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 9 éve 9 hónapja ezelőtt #1231

  • József
  • József profilkép
Sajtkrémes-gesztenyés alagút

Hozzávalók:
A piskótához:
4 db tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál finomliszt
1 evőkanál holland kakaópor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 cl rum
25 dkg mascarpone krémsajt
A díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor 1/3 részével, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral.
A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukrot kemény habot verünk belőle.
A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze!

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla a papírt, az őzgerincforma méretére vágjuk, két lapot kapunk, egy széleset és egy keskeny hosszút.

A gesztenyemasszából elveszünk 15 dkg-ot, és olyan hosszú rudat formázunk belőle, mint az őzgerincforma hossza. Az őzgerinzformába tesszük a kihűlt piskóta nagyobbik lapját.

A krémhez a maradék gesztenyemasszát az ízesítőkkel és a krémsajttal kikeverjük, és megtöltjük vele a piskótát 1 cm vastagon félköralakban.
Közepére helyezzük a gesztenyerudat, és a maradék krémmel befedjük.
A kakaós piskótával befedjük, és fóliával betakarva kifagyasztjuk a hűtőben.

A csokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk.
A süteményt a formából tálcára borítjuk, és bevonjuk a csokival.
Hagyjuk dermedni, majd vizes késsel szeleteljük.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 9 éve 9 hónapja ezelőtt #1232

  • József
  • József profilkép
Baconnel, füstölt sajttal és lilahagymával töltött rántott karaj

Hozzávalók:
4 szelet karaj (nagyobb, csont nélküli szelet)
4 szelet füstölt sajt
8 szelet bacon
1 fej lilahagyma

bors
A panírozáshoz:
20 dkg liszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:olaj

Elkészítés:
A megtisztított karajszeleteket sózzuk, borsozzuk.
A lila hagymát karikára vágjuk.
A kiterített hússzeletek egyik oldalára teszünk 2-2 szelet bacont és 1-1 szelet sajtot, majd néhány karika lila hagymát.
Ráhajtjuk a húsok másik felét. Ha szükséges, hústűvel rögzítjük.

A szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, prézli).
Bő olajban közepes lángon, hogy átsüljön kisütjük.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 9 éve 9 hónapja ezelőtt #1233

  • József
  • József profilkép
Tojásos-sajtos csirkemelltekercs

Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
30 dkg reszelt trappista sajt
2-3 szál újhagyma
4 db tojás
1 evőkanál mustár
8 szelet bacon

őrölt fehér bors, szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük. A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át.
Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a főtt tojásokat kis kockákra vágjuk.

A reszelt sajtot elkeverjük az apróra vágott hagymával, a mustárral és a kockára vágott főtt tojásokkal.
Ízesítjük őrölt borssal és sóval. A tölteléket elosztjuk a csirkemelleken, feltekerjük, 2-2 szelet baconbe göngyöljük, és szorosan alufóliába csavarjuk.

Tepsibe vagy sütőrácsra tesszük a tekercseket, és közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük. Lefejtjük róla óvatosan a fóliát, és néhány perc alatt pirosra sütjük. Felszeletelve tálaljuk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 9 éve 9 hónapja ezelőtt #1234

  • József
  • József profilkép
Krumplis-hagymás tepsis hús

Hozzávalók:
8-10 szelet sertéskaraj vagy -tarja
4 nagy fej vöröshagyma
1 kg krumpli
10 dkg sajt

őrölt bors
szerecsendió
kakukkfű
2 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál olívaolaj
3 dl zöldségalaplé


Elkészítés:
A hússzeleteket enyhén klopfoljuk ki, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tegyük félre.

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt hagymát, és kezdjük el párolni.
Közben szórjuk meg egy csipet sóval, őrölt borssal és ízlés szerint kakukkfűvel. Addig pároljuk, míg a hagyma szép aranybarnára karamellizálódik.
Ekkor szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A hússzeleteket forgassuk meg a kukoricalisztben, majd a visszamaradt zsiradékon, mindkét oldalát süssük szép pirosra.

Az elősütött hússzeleteket helyezzük egy tepsibe egymásmellé, majd borítsuk be a vöröshagymával, szórjuk meg a maradék kukoricaliszttel.

A krumplit pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, ízlés szerint sózzuk, keverjük alaposan össze, majd egyenletesen fedjük be vele a hagymás hússzeletek tetejét.

A sütésnél visszamaradt fűszeres zsiradékot öntsük fel a zöldségalaplével, alaposan keverjük össze, óvatosan öntsük bele a tepsibe. Ezután a tepsit fóliával fedjük le.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 1 órán át.
Ezután vegyük le a fóliát, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Tálalás előtt szedjük tányérokra a krumplis-hagymás hússzeleteket, ízlés szerint kínálhatunk hozzá friss fejes salátát, csemege uborkát vagy éppen savanyúságot.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.074 másodperc