19 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Ez az Ötletláda opcionális kategória fejléce.

TÉMA: Konyhamalac

Konyhamalac 10 éve 3 hónapja ezelőtt #736

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
Mascarpone

Ne vegyük meg drágán hiszen sokkal olcsóbban is lehet készíteni ugyanolyan minőséget!

Én így csinálom.

A mascarpone krémsajt, tejszínből készül, citromsav hozzáadásával,
formázás, érlelés nélkül.
A készítési folyamat tökéletesen megegyezik a ricottáéval,de az alapanyag más.

Hozzávalók:

2,5 dl zsíros tejszín (nem ultrapasztőrözött)
2 evőkanál citromlé

A tejszínt felmelegítem, mielőtt forrna, belekeverem a citromlevet,
lehúzom a tűzről, és hagyom kihűlni.
A tejszín megdermed, ezt textilpelenkába vagy tiszta konyharuhába fordítom,
és egy éjszakát hagyom lecsöpögni.

Készen is van. Ugye milyen egyszerű?:)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 9 éve 3 hónapja ezelőtt #1085

  • József
  • József profilkép
F I N O M !

Krémlevesek CSICSÓKÁBÓL finom főzelékek alapanyaga. A gyerekek imádják a csicsóka csipszet, ehhez nagyon vékonyra szeleteljük vagy uborkagyaluval szeleteljük a csicsókát, majd forró olajban sütjük ki. Megpárolva, apróra vágott petrezselyemmel is nagyon finom. Burgonyás pogácsa helyett próbálkozhatunk a csicsókás pogácsával.

Ha naranccsal, citrommal, mézzel, almával együtt turmixoljuk össze, egész nap pöröghetünk a sok pozitív energiától.

Nyersen salátákban is finom. A legyalult csicsókát kóstoljuk meg vinaigrette öntetben. Mennyei.

Krémlevesnek is nagyon finom a csicsóka Krémlevesnek is nagyon finom a csicsóka

Az élelmiszeripar rendszeresen használja tápszerek, pótkávék előállítására is.
Civilizációs betegségek ellenszere
Utolsó szerkesztés: 9 éve 3 hónapja ezelőtt Írta: József.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 9 éve 3 hónapja ezelőtt #1090

  • József
  • József profilkép
F I N O M !

Szardellás kecskesajtos csemege

Elkészítése:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a sót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

2-3 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán, majd 9*12 cm-es téglalapokat vágunk ki belőle, a hosszanti oldalait megkenjük kissé felvert tojással és kicsit felhajtjuk a szélét, peremet képezve, majd ezt szintén megkenjük tojással.

A tésztadarabok közepét megszurkáljuk villával, majd papírral bélelt sütőlemezre vagy tepsibe helyezzük. A sajtot felaprítjuk kézzel és szétosztjuk a tészta tetején. A szardellákat az olajbogyókkal és a lecsipkedett kakukkfüvet a sajt közé szórjuk, majd a hézagokat befedjük a maradék sajttal. Sóval, borssal ízesítjük, majd a szardella olajával meglocsoljuk.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 25 percig sütjük. Miután megsült, friss kakukkfűvel, paradicsomgerezdekkel és zöld olívabogyóval díszítjük.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 9 éve 2 hónapja ezelőtt #1109

  • József
  • József profilkép
Málnás pohárkrém

Hozzávalók:
4 pohárhoz:
30-40 dkg málna
3-4 evőkanál porcukor
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
10-15 dkg tejföl
2 csomag vaníliás cukor
porcukor

Elkészítés:
A málnát tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

Ezután óvatosan, nehogy a málnaszemek teljesen összetörjenek, keverjük össze a porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Hagyjuk legalább fél óráig állni, hogy az ízek jól összeérjenek, közben óvatosan keverjük át.

A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel.

A poharakba kanalazzuk bele az ízesített, kissé összetört málnát a levével együtt. Ezután kanalazzuk rá a mascarponekrémet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd díszítsük csokoládéforgáccsal, és úgy kínáljuk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 9 éve 2 hónapja ezelőtt #1110

  • József
  • József profilkép
Kelt csörögefánk csigaformában

Hozzávalók:
25 dkg liszt
3 dkg vaj vagy margarin
1/2 dl tejföl
2-3 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál porcukor
2 tojássárga
csipet só
1/2 dkg élesztő
2 cl rum
olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
porcukor, fahéjas porcukor
baracklekvár

Elkészítés:
Elkészítés:
Az élesztőt feloldjuk a tejfölben. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a csipet sót, a feloldott élesztőt, a kétféle cukrot és a rumot. Jól összedolgozzuk, ha szükséges, adunk hozzá még tejlfölt. Cipóba formáljuk, és legalább 30 percig pihentetjük.

Kinyújtjuk 3-4 mm vastagsága, 2 ujjnyi széles, 10-15 cm hosszú csíkokra vágjuk derelyemetélővel, majd csigaformára tekerjük. Ha nem akarjuk, hogy szétnyíljon, fogvájóval összetűzzük.

Felforrósított olajban aranysárgára sütjük mindkét oldalát. Porcukorral,
fahéjas porcukorral vagy barackízzel tálaljuk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 9 éve 2 hónapja ezelőtt #1111

  • József
  • József profilkép
Alma

HOGYAN VÁLASSZUNK?
Válasszunk mindig feszes, sima héjú gyümölcsöt! Minden további szempont az ízlés és az elkészítési mód függvénye: hagyjuk, hogy elvarázsoljon bennünket a ranett jellegzetes illata, a Granny Smith ropogós, savanykás húsa, a Golden omlós édessége.

HOGYAN KÉSZÍTSÜK ELŐ?
Néhány konyhai eszköz megkönnyíti az életünket: a hámozókés segítségével könnyen eltávolíthatjuk a héját; de ne feledkezzünk meg az almacsutka-eltávolítóról, és arról az eszközről sem, amely négybe vágja az almát úgy, hogy a csutkáját egyben megtartja.

NÉHÁNY PRAKTIKA
Az almák szétrepedését úgy tudjuk elkerülni, ha körbehasítjuk a héját a tetejétől 2 centire. A köretnek szánt alma finomabb, ha meglocsoljuk egy kis calvados-szal (almapálinka) vagy almaborral. Ha negyedekbe vágott almát szeretnénk serpenyőben sütni, a gyümölcs húsa úgy lesz puhább, ha két órán át hűtőszekrényben előhűtjük. A hámozás során keletkező héj megszárítva, száraz helyen befőttes üvegben tárolva gyümölcsteáinkat illatosítja, ráadásul enyhe nyugtató hatással is bír.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.118 másodperc