|
|
-
Hokifli
-
|
Mirinda Muffin
Hozzávalók:
Tészta:6 db tojás sárgája,6 db tojás fehérje,6 evk porcukor,1 dl étolaj,4 evk rétesliszt,2 evk cukrozatlan kakaópor,1 cs sütőpor Túrókrém:50 dkg túró,30 dkg porcukor,25dkg ráma margarin Mirindakrém:9 dl szénsavas mirinda,3 cs vanilia puding,3 evő kanál cukor
A sütőt 180fokon előmelegítjük.Muffinformát papírkapszlival kibéleljük,belekanalazzuk a tésztát(tojásfehérjéket kemény habbá verjük,tojássárgákat,porcukrot,étolajat,lisztet,kakaóport,sütőport simára eldolgozzuk)Betesszük a sütőbe,szép pirosra sütjük - kihűtjük.Porcukrot,margarinnal,túróval jól eldolgozzuk,tésztákra kenjük.Üdítőt,pudigporral,cukorral felfőzzük,mikor hül a túrókrémre helyezzük.Nagyon fontos a tészta,és a krémek ne legyenek melegek,mert lefolynak a rétegek egymásról.Ez az adag dupla tehát 24db muffin lesz belőle.
|
|
-
Hokifli
-
|
Káposztás gombóc
Hozzávalók:
50 dkg káposzta
1 nagy kanál zsír
1 kanál cukor
só
1 teáskanál őrölt kömény
4 zsemle
15 dkg vaj
fél liter tej
4 tojás
10-15 dkg liszt
A cukrot karamellizáljuk, rádobjuk a zsírt és a lereszelt káposztát, barnára pirítjuk. Sóval, köménnyel ízesítjük.
Két zsemlét felkockázunk, 5 dkg vajon serpenyőben megpirítunk. A másik két péksüteményt beáztatjuk a tejbe. Habosra keverjük a tojásokat 5 dkg olvasztott vajjal, belekeverjük a lisztet, sót, a kicsavart zsemléket, a kihűlt káposztát és a végén a megpirított kockákat. Vizes kézzel gombócokat formálunk, sós vízben kifőzzük. A maradék vajjal összekeverjük.
|
|
-
Hokifli
-
|
Csodapalacsinta
Kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk.Kávét összekeverjük a rumaromával.Finoman megmártogatjuk benne a piskótákat (ne áztassuk el)Forma alját kirakjuk a babapiskótával , úgy hogy rések ne maradjanak közöttük .Vaniliás pudingot 0,5 liter tejben 3 evk cukorral felfőzzük langyosan a babapiskótára simítjuk.A megsütött vékony palacsintákat kakaóporral megtöltjük feltekerjük,és a feltekert palacsintákat még csigaformába tekerjük,és a vaniliás pudingra helyezzük (kivülről haladjunk befelé)Csokoládés pudingport felfőzzük 0,5 liter tejben 3 evk cukorral,és langyosan a palacsintákra simítjuk.Meggyet lecsöpögtetjük (levét félre tesszük)csokipudingot kirakjuk vele,izlés szerint megszórjuk fahéjjal.Meggylevét felfőzzük a puncs pudinggal,és 1 evk cukorral langyosan a meggyekre simítjuk. 1 éjszakát hűtjük aztán szeletelhetjük.
|
|
-
Hokifli
-
|
Sztrapacska
A megtisztított nyers burgonyát finom lyukú reszelőn lereszelem és a liszttel azonnal összekeverem. Hozzáadom a felvert tojásokat, az olvasztott, de már nem forró zsírt és 1 teáskanálnyi sót. A masszának galuska sűrűségűnek kell lennie. Ha nagyon sűrű (vagyis nem szaggatható), néhány evőkanálnyi vizet is hozzáöntök.
Bő, forrásban lévő sós vízbe beleszaggatom a galuskákat és addig főzöm őket, amíg nem jönnek a víz tetejére. Közben a füstölt szalonnát apróra összevágom, zsírját kiolvasztom, a pörcöt leszűröm és félreteszem. A leszűrt zsírt összekeverem 1 dl tejföllel, amibe beleforgatom a leszűrt és meleg vízzel leöblített galuskát. A tetejére rámorzsolom a juhtúrót, tejföllel meglocsolom és a tetejére szórom a szalonnapörcöt.
|
|
-
Hokifli
-
|
Hagymás-szalonnás fonatok
A lisztet összekeverjük a sóval,borssal,élesztővel majd elmorzsoljuk a margarinnal,végül a tejszínnel és a tojással sima tésztát gyúrunk.Letakarva pihentetjük amíg a tölteléket elkészítjük.A kicsi kockára vágott szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, sózzuk borsozzuk és puhára pároljuk.hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát kétfelé vesszük és egyformára kinyújtjuk, kb.3mm vastagra,az egyikre rákenjük a tölteléket, majd megszórjuk a sajttal, rányomkodjuk a másik lapot.Kb.1,5cm széles csíkokat vágunk, megtekerjük, sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk.tetejét felvert tojással megkenjük,reszelt sajttal megszórjuk.180 fokos sütőben sütjük:
|
|
-
Hokifli
-
|
Zöldséges, sonkás, sajtos penne
Hozzávalók:
1 csomag penne tészta, sajtszósz vagy 15 dkg reszelt trappista sajt, 500 ml főzőtejszín,) só, bors, brokkoli 1 fej, cukkíni 1 kisebb db, 20 dkg gépsonka, olaj, cukor, delikát
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük és megfőzzük. ( Nem szétfőzzük, hanem csak kicsit megpároljuk, kb 10 perc, hogy még kicsit félkemény legyen inkább)
A sonkát apróra vágjuk.
A cukkínit hosszában félbevágjuk majd felszeleteljük és 1 evőkanál olajon picit megpirítjuk, adunk hozzá pici delikátot és 1 kiskanálnyi nádcukrot. Ez nagyon finom ízt ad neki ahogy egy kicsit rá karamellizálódik. Mivel kicsit írok, ezek még zsengék, én nem szoktam külön kivágni a mag részét. Azt csak akkor szoktam, ha már nagyok.
A penne tésztát a leírás szerint megfőzzük.
Egy jénai aljába tesszük az 1/3-ad részét, majd rátesszük a brokkoli, az apróra vágott sonka, és a cukkíni egy felét,
majd ismét tészta ezután a zöldségek és a sonka. És a sort a maradék tésztával zárjuk.
Leöntjük a sajtszósszal.
Sajtszószt ha zacskóst vettünk azt a leírás alapján elkészítjük, ha magunk készítjük akkor: A tejszínt felmelegítjük, majd folyamatos keverés mellett a reszelt sajtot is hozzáadjuk, addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Ha ez megvan akkor a tésztára öntjük,eloszlatjuk és a forró sütőbe toljuk kb 15 percre.
A tetejét meg lehet szórni reszelt sajttal, petrezselyemmel ha valaki így szeretné elkészíteni.
A végeredmény!
|
|
|
|
|