Üdítő desszert - sütés nélkül
Ez a finomság - gondolom - bizonyára sokak számára ismert, de....ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás.....ezért megosztom veletek, én hogyan készítem...
......persze olyan is akadhat, aki nem ismeri
......nagyon egyszerű, gyors és csak úgy eteti magát
.......lássunk neki
....
Hozzávalók: 2 doboz nagy (20 százalékos) tejföl,
4 vaníliás cukor,
egy nagy citrom reszelt héja és leve (vagy 2 kisebb),
cukor - ízlés szerint (kellemesen savanykásan édes legyen),
egy tortazselé,
40-50 dkg idény gyümölcs (télen fagyasztott, illetve befőtt),
3 dl gyümölcslé (ez lehet a befőtt saját leve, rostos üdítő, szörp),
kb.: 30 dkg háztartási keksz
Elkészítés: A tejfölt a cukrokkal, citromos „dolgokkal” jól kikeverjük.
Egy magasabb falú jénai edénybe rétegezve lerakjuk: 1 sor keksz, rá a tejfölös cucc, megint keksz és tejfölös cucc.....
addig folytatjuk, míg el nem fogy, de a tetején tejfölös réteg legyen.
Lefedjük, hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a gyümölcsöt a tetejére.
Én most egy egzotikus gyümölcskonzervet használtam,
mert reggel elfelejtettem kivenni a fagyasztóból epret vagy málnát,
friss pedig nem volt itthon, mert hirtelen jött ötlettől vezérelve
készítettem az előző hétvégén, s már nem állt módomban vásárolni.
Így is isteni volt, máskor is készítettem már ezzel
- ilyen mindig van itthon tartalékban.
Ha friss gyümölcsből készítjük, akkor jól megmossuk, amelyik hámozást,
magozást, s egyéb tisztogatási műveletet igénye, azt elvégezzük,
felaprítjuk, rászórjuk a réteges keksz tetejére, s leöntjük a gyümölcsléből és tortazseléből készített - a tasak leírása alapján - folyadékkal.
Célszerű este készíteni, s egy éjszakára a hűtőben pihentetni, így a keksz megpuhul, az ízek összeérnek!