Csari meggyes-túrós rétese
Hozzávalók:
- 1kg túró
- 1 üveg magozott meggy
- 1 csomag 12 db-os, vagy 2 csomag 6 db-os réteslap
(a lényeg, hogy összesen 12 lap legyen)
- 5 tojás
- 5 cs. vaníliás cukor
- olaj
- 6-8 evőkanál cukor
- 3 evőkanál gríz (dara)
Elkészítése:
A tepsit vékonyan kikenem olajjal.
Elkészítem a tölteléket:
A túrót összetörögetem villával -vagy krumplinyomón áttöröm-,
majd belekeverem a cukrot, 5 evőkanál tejfölt, 3 tojássárgáját.
A fehérjét habbá verem.
Ezután a masszába beleforgatom a meggyet, utána óvatosan bele a habbá vert fehérjét, és a 3 evőkanál darát.
A maradék tejfölt összekeverem 2 dl olajjal.
Tepsibe teszem az 1. réteslapot, megkenem a tejfölös olajjal.
Utána erre rá a 2., 3., 4., réteslapot, és mindegyiket külön-külön megkenegetem.
Ezután ezekre ráhalmozom a töltelék FELÉT.
Utána ismét réteslapok jönnek, az 5., 6., 7., 8.
Ezeket is kenegetni a tejfölös olajjal mindegyiket.
Ráteszem a maradék tölteléket, és ismét a lapok jönnek, a 9., 10., 11., 12.
A legfelső lapot 1 felvert tojással vastagon megkenegetem.
Kb. 25-30 percig sül.
A sütőben hagyjuk kihűlni.
Csak hidegen szeleteljük!