04 | 01 | 2025
Főmenü
Események
January 2025
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Ez az Ötletláda opcionális kategória fejléce.

TÉMA: Konyhamalac

Konyhamalac 11 éve 5 hónapja ezelőtt #340

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
Bácskai rizses gomba


Tálaláskor sült szalonnaszeleteket adhatunk mellé.

Hozzávalók: 8-10 deka zsír, 30 deka rizs, 1-2 fej vöröshagyma, fél kiló csiperke gomba, 2-3 darab paradicsom, 5-6 darab paprika, só, majoránna, törött bors, kevés pirospaprika

A hagymát finomra daraboljuk, zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, kockára vágott paradicsomot, kockára vágott gombát és paprikát.A rizst beletesszük, sóval borssal, majoránnával ízesítjük.Nyolc deciliter vízzel felengedjük, fedő alatt puhára pároljuk.Azonnal forrón tálaljuk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 11 éve 5 hónapja ezelőtt #341

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
Pizza táskák szalámival, bazsalikommal


Hozzávalól 1 dl langyos tej, 1 dl langyos víz, bő fél csomag élesztő, kb 45 deka liszt, csipet cukor, teáskanál só, 4 evőkanál olaj, bazsalikom, sajt, szalámi, paprika, paradicsom, vöröshagyma, fokhagyma, paradicsom püré, oregánó

Elkészítése:

A langyos tejet és vizet egy tálba öntjük.Hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, jól elkeverjük.Ezután hozzáadjuk a lesztet, olajat, sót.A tésztát jól összegyúrjuk és meleg helyen 1 óránt át letakarva kelesztjük.Ez idő közben 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát kevés olajon megpirítunk majd hozzáadunk egy konzerv paradicsom pürét.Füszerezzük sóval, borssal, cukorral, nagyon kevés oregánóval.Kevés vizet is önthetünk rá.Összefőzzük és félretesszük.

Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk.Egyenként kinyújtjuk és téglalap vagy nézeteket vágunk belőle.

Megtöltjük a pürével a tésztákat és teszünk rá szalámit, sajtot, bazsalikomot, borsot, paradicsomot és paprikát.
Úgy hajtogatjuk össze mint a barátfülét.Szemközti csücskeit összefogjuk, összenyomjuk.

Kivajazott vagy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük és világos pirosra sütjük.

Tipp: Sütés előtt a külsejét is lekenhetjük a paradicsomos pürével.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 11 éve 5 hónapja ezelőtt #344

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
Csari meggyes-túrós rétese

Hozzávalók:

- 1kg túró
- 1 üveg magozott meggy
- 1 csomag 12 db-os, vagy 2 csomag 6 db-os réteslap
(a lényeg, hogy összesen 12 lap legyen)
- 5 tojás
- 5 cs. vaníliás cukor
- olaj
- 6-8 evőkanál cukor
- 3 evőkanál gríz (dara)

Elkészítése:

A tepsit vékonyan kikenem olajjal.

Elkészítem a tölteléket:

A túrót összetörögetem villával -vagy krumplinyomón áttöröm-,
majd belekeverem a cukrot, 5 evőkanál tejfölt, 3 tojássárgáját.
A fehérjét habbá verem.
Ezután a masszába beleforgatom a meggyet, utána óvatosan bele a habbá vert fehérjét, és a 3 evőkanál darát.
A maradék tejfölt összekeverem 2 dl olajjal.

Tepsibe teszem az 1. réteslapot, megkenem a tejfölös olajjal.
Utána erre rá a 2., 3., 4., réteslapot, és mindegyiket külön-külön megkenegetem.
Ezután ezekre ráhalmozom a töltelék FELÉT.

Utána ismét réteslapok jönnek, az 5., 6., 7., 8.

Ezeket is kenegetni a tejfölös olajjal mindegyiket.

Ráteszem a maradék tölteléket, és ismét a lapok jönnek, a 9., 10., 11., 12.
A legfelső lapot 1 felvert tojással vastagon megkenegetem.
Kb. 25-30 percig sül.
A sütőben hagyjuk kihűlni.
Csak hidegen szeleteljük!
Utolsó szerkesztés: 11 éve 5 hónapja ezelőtt Írta: Hokifli. Indoklás: ...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 11 éve 5 hónapja ezelőtt #345

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
Itt a gyermekláncfű szezonja! ~ PITYPANG-MÉZ receptje:

Két nagy marék pitypangvirágot
1 l vízben felfőzünk.
Amikor a víz bugyogni kezd, levesszük a tűzhelyről,
és másnapig állni hagyjuk.
Leszűrjük a főzetet, és jól kinyomkodjuk.
Az 1 l léhez hozzáadunk
1 kg cukrot,
egy citromot, karikára vágva,
és fedő nélkül, közepes lángon főzzük.
A fehér cukrot, hogy kissé megreformáljuk,
helyettesíteni lehet nádcukorral, és így még egészségesebb!
Vigyázni kell, hogy ne forrjon és ne legyen nagyon sűrű, mert akkor kikristályosodik! Nagyom finom és egészséges mézet kapunk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 11 éve 5 hónapja ezelőtt #369

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
Diós kalács



Hozzávalók:
Tésztához:

40 dkg liszt
2 tk sütőpor
csipet só
22 dkg Rama margarin
22 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
4 db tojás
17 dkg tejföl

A töltelékhez:

10 dkg durvára vágott dió
6 tk kristálycukor
1 tk cukrozatlan kakaópor
1 mk őrölt fahéj

A fűszeres morzsához:

8 dkg liszt
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg hideg Rama margarin
4 tk cukor
1 mk sütőpor
1 mk őrölt fahéj
csipet só

Elkészítése:
A lisztet a sütőporral,sóval összekeverjük. A Rama margarint a cukrokkal habosra keverjük elektromos keverőgéppel,majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat,majd a tejfölt.
Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A morzsa hozzávalóit is összekeverjük.

Egy kalács formát szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát 3 részre osztjuk.

Az első tésztát a forma aljába tesszük,megszórjuk a töltelék felével,majd a következő tésztát tesszük rá,utána megszórjuk a másik fele töltelékkel és befedjük a 3. rész tésztával,tetejére szórjuk a fűszeres morzsát.
170 fokra melegített sütőben kb 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Nagyon finom kalács,készítsétek el!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Konyhamalac 11 éve 5 hónapja ezelőtt #371

  • Hokifli
  • Hokifli profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

http://desszert.eu/sites/default/files/styles/mainphoto/public/mainphotos/2012/dsc_1214.jpg?itok=7SAd6mML
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.124 másodperc